Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Eko Miška (Konzorcij Predstruge d.o.o.) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

1. ponudnik je Konzorcij Predstruge d.o.o., Veliki Vrh pri Šmarju 7, 1293 Šmarje – Sap
2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Eko Miška (https://www.ekomiska.net/) pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani ali pripravljeni na prevzem v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni ponudnik o tem obvesti kupca.

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi, prevzemu v trgovini ali po predračunu na TRR.
Uporabnik mora ponudnika obvestiti o odločitvi o načinu plačila. To stori skupaj – istočasno z oddajo naročila, ki ga posreduje ponudniku.
Plačilo po povzetju – Gotovinsko plačilo ob dostavi hitre pošte GLS, Pošte Slovenije ali drugega ponudnika po izbiri Konzorcij Predstruge d.o.o.
Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ki ga dostavi kurir hitre pošte ali ob lastnem prevzemu naročenega blaga v Trgovini Ekomiška na naslovu Brezje pri Grosupljem 74, 1290 Grosuplje. Za naročene izdelke se zaračunajo stroški plačila po povzetju v višini 1,00 EUR z DDV.
Uporabnik plača vedno celotni znesek.
Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju se pošlje na e-naslov potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek uporabnik plača dostavni službi ob dostavi naročenega izdelka. Plačilo dostavni službi ob prevzemu, je zaenkrat možno le z gotovino. Pri plačilu po povzetju velja cena izdelka, veljavna na dan naročila skupaj vključno s stroški plačila po povzetju.
Spletna trgovina Eko Miška (Konzorcij Predstruge d.o.o.) bo vsa naročila z izbiro plačila po povzetju obravnavala kot končno in nepreklicno naročilo!
V kolikor naročnik naročenega blaga ob dogovorjenem datumu ne bo prevzel, stroške ponovne dostave krije naročnik.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Stroški dostave se obračunajo po veljavnem ceniku GLS.

Poštnina

Ob spletnem nakupu za naročeno blago zaračunamo dostavo na ozemlju države Slovenije v znesku:
4 Eur z DDV za blago v vrednosti do 49,99 Eur
5 Eur z DDV za blago v vrednosti od 50,00 Eur do 99,99 Eur
Brezplačna poštnina velja pri naročilu nad 100 Eur z DDV.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Vse podatke, pridobljene preko spletne trgovine, ponudnik uporablja le za lastno uporabo in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Ponudnik podatkov, posredovanih s strani kupcev, ne bo razkrival tretjim osebam, temveč jih bo koristil le v namene lastne rabe, za informiranje o ponudbi in novostih, … Podatke strank ponudnik hrani trajno in jih uporablja dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oz. v računalniški sistem ponudnik ne nosi odgovornosti za nastale posledice.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Konzorcij Predstruge d.o.o., Veliki Vrh pri Šmarju 7, 1293 Šmarje – Sap. Promocijska elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
2. pošiljatelj mora biti jasno razviden
3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Reklamacije in informacije

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah je potrebno poslati sporočilo na ekomiska@konzorcij.net ali po klasični pošti za Konzorcij Predstruge d.o.o.
NE SPREGLEDATI! Vrnjeno blago je potrebno poslati s dostavno službo na lastne stroške na naslov: Trgovina Eko Miška, Konzorcij Predstruge d.o.o., Brezje pri Grosupljem 74, 1290 Grosuplje.
Če se želi blago vrniti na naše stroške, se je potrebno o tem predhodno dogovoriti z referentom Eko Miška, Konzorcij Predstruge d.o.o. (ekomiska@konzorcij.net) Pošiljk z odkupnino ne ponudnik ne sprejema če predhodno ni z naročnikom pisno dogovorjeno!

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Spletni piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje kako uporabljajo našo stran, in nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke.

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti vseh storitev.

Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, dodane izdelke v košarico) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Vklopi razum, zahtevaj račun

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.